Aanleggen beregeningsinstallatie
Aanleggen beregeningsinstallatie
Aanleggen beregeningsinstallatie

De mooiste tijd om een beregeningsinstallatie aan te leggen is tijdens de aanleg van een nieuwe tuin. De graafwerkzaamheden brengen geen schade toe omdat de tuin nog ingezaaid moet worden. Tevens kan er veel sneller gegraven worden doordat er geen obstakels aanwezig zijn. Ook in een bestaande tuin hoeft de aanleg geen probleem te zijn. Door gebruik van flexibele leidingen kunnen we gemakkelijk om elke boom of plant heen.

Over het algemeen is het voor- en najaar de mooiste tijd omdat de planten dan in rust zijn. Ook gedurende de zomer hoeft aanleg geen probleem te zijn, mits de beplanting van voldoende water wordt voorzien. De graafwerkzaamheden worden uitgevoerd met een minikraan, sleuvenfrees of zeer smalle spades, om geen schade toe te brengen aan de bestaande tuin. Tijdens het leggen van de leidingen kunnen gelijk elektriciteitsgrondkabels gelegd worden voor verlichting en/of wandcontactdozen.

Offerte aanvragen
Hero
Vastopgestelde beregeningsinstallatie handbediend

Het meest eenvoudige beregeningssysteem is een ingegraven hoofdleiding met daarop aangesloten een paar wateraftappunten in de vorm van kranen of watercontactdozen. Hierop kunnen dan 1 of meerdere sproeiers, via een slang, aangesloten worden. De hoofdleiding wordt dan op een constante druk gehouden door aansluiting op het waterleidingnet of een hydrofoorinstallatie verbonden aan een bron of oppervlaktewater. U hoeft minder te sjouwen met slangen en kunt eventueel eigen water gebruiken uit een sloot of bron. Bijkomend voordeel van een pompinstallatie is dat het bijna niets kost en het vaak in grote capaciteit en druk aanwezig is.

Meerdere secties beregenen

Gaan we een stap verder dan delen we de tuin op in een aantal sectie’s, afhankelijk van grootte en beplanting/gazon. Ook nu wordt er een hoofdleiding ingegraven maar in plaats van verschillende aftappunten worden nu kogelkranen gemonteerd, voor elke sectie één.

De sproeiers verbonden aan deze sectie worden via, eveneens ingegraven leidingen, aanelkaar verbonden en worden wel of niet verzonken gemonteerd.
Nu hoeft u helemaal niet met slangen te sjouwen en kunt u door een kogelkraan open te zetten een groot gedeelte van uw tuin beregenen.

Automatische beregeningsinstallatie

Wilt u helemaal geen omkijken meer naar de beregening van uw tuin dan wordt er een automatisch beregeningssysteem gemonteerd. De regenautomaat kan ingesteld worden op door u aangegeven voorkeurstijden en beregeningsdagen. In serie met de regenautomaat wordt een regenvoeler of sensor gemonteerd die overbodige beregening tegengaat wanneer er voldoende neerslag valt. Uiteraard kunt u de sectie’s ook buiten de ingestelde tijden activeren door een eenvoudig te bedienen handmenu.

Voordelen van het automatische systeem:

  • Geen gesleep met slangen en sproeiers;
  • De beregening gaat door ook als u niet thuis bent;
  • De beregening kan ’s nachts of in de vroege morgen plaatsvinden zodat er minder verdamping ontstaat, de beplanting enigzins afgekoeld is ( vooral op warme dagen) en er meer druk op de waterleiding zit omdat iedereen overdag sproeit;
  • Uw tuin ziet er mooier omdat er voldoende vocht wordt toegediend;
  • Geen overbodige beregening door het beheersen van beregening d.m.v. een regensensor;
  • Ook buiten de ingestelde beregeningstijden is water toedienen erg gemakkelijk.
Rain Bird 1800 Series Spray Nozzle
Soorten beregening bij De Boer Water

Bij De Boer Water zijn wij actief op verschillende gebieden binnen beregening. Zoals u hierboven kon lezen zijn wij actief op het gebied van beregening voor tuinen. Daarnaast zetten wij beregening nog meer in voor bijvoorbeeld:

- Beregening sportvelden

- Beregening rijbakken

- Stofbestrijding

 

 

Sectoren

Particulier

De beste beregeningstechniek voor uw tuin.

Sportverenigingen

Beregeningstechniek op alle soorten sportvelden

Landbouw

De beste watervoorziening voor vee

Industrie

De beste watervoorziening voor industrie

Hovenier

Alle watertechniek voor hoveniers

Direct advies en duidelijkheid
We helpen u graag met het vinden van de beste oplossing. Vul uw gegevens in en we helpen u snel.
Deze site is beveiligd met reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.