Bronboringen
Bronboringen
Bronboringen grondwater

Bij De Boer Water & Beregeningstechniek kunt u terecht voor het uitvoeren van bronboringen. Met het aanboren van grondwater krijgt u een eigen watervoorziening.

Voordelen grondwater
Groot voordeel van grondwater is dat het bij voldoende afname goedkoper is dan leidingwater, in grotere capaciteit beschikbaar in vergelijking met het waterleidingnet en soms een voordeliger oplossing waar geen waterleiding voor handen is.

Toepassingen waterbron
U kunt een eigen waterbron uitstekend gebruiken voor de volgende zaken:

  • Beregening
  • Vijvers
  • Zwembaden
  • Waterbakken
  • Water voor veeteelt en landbouw
  • Was- en douchewater op campings
  • Drinkwater
Offerte aanvragen
Boormethoden

Voor het aanboren van water worden er verschillende methoden toegepast. Dit heeft vooral te maken met wat voor doel er nagestreefd wordt. Zo is het voor kleine tot middelgrote tuinen aantrekkelijker een spuitboring uit te voeren, aangezien deze relatief goedkoper is dan een bronboring.

Bronnen voor kleine gebruikers

Een zogenaamde tuinbron kan voor vele doeleinden gebruikt worden en is erg aantrekkelijk in aanschaf. Bij het aanboren van een tuinbron komt het echte vakmanschap kijken, deze wordt ambachtelijk uitgevoerd en er wordt meteen uitleg gegeven waarvoor u de tuinbron kunt gebruiken en hoe het water vanuit deze ambachtelijke tuinbron omhoog gehaald kan worden. Geschikt voor bijvoorbeeld een nostalgische handpomp of uw mini-waterleiding bedrijfje. Onze vakman zal u adviseren om dit te realiseren en zo nodig ondersteunen in de aanleg hiervan.

Bronboring met hydraulische boorstelling

Wilt u een waterbron met meer capaciteit of is een tuinbron bij u niet mogelijk? Dan wordt de mobiele hydraulische boorstelling aangesproken. Met deze boorstelling worden bronboringen verricht op grotere diepten en door zijn geringe afmetingen zeer geschikt voor particulier en/of  boringen waar de toegankelijkheid beperkt is. Tevens groot voordeel van deze boorstelling is dat er bronpijpen kunnen worden gebruikt die een grotere diameter hebben waardoor onderwaterpompen geïnstalleerd kunnen worden.

Verwijderen van residuen

Tijdens het boren kan het boorwater bewerkt worden door toevoegingen te gebruiken die er voor zorgen dat u een stevige bron krijgt waarbij zware residuen worden verwijderd en daardoor de boring geen belemmering is voor zware grondsoorten.

Certificaten bronboringen

De grondboringen worden uitgevoerd door een gecertificeerd bronboorbedrijf, in het bezit van BRL SIKB 2100 Protocol 2101 Mechanisch Boren, NEN-EN-ISO 9001 en VCA voor het uitvoeren van machanische grondboringen.

De boorwagen wordt ook ingezet voor watervoorziening van beregeningsinstallaties, brandputten, agrarische sector, veedrinkwater, industrie, sportvelden en campings.

Offerte aanvragen
Hydrofoor boor

Particulier

De beste beregeningstechniek voor uw tuin.

Sportverenigingen

Beregeningstechniek op alle soorten sportvelden

Landbouw

De beste watervoorziening voor vee

Industrie

De beste watervoorziening voor industrie

Hovenier

Alle watertechniek voor hoveniers

Direct advies en duidelijkheid
We helpen u graag met het vinden van de beste oplossing. Vul uw gegevens in en we helpen u snel.
Deze site is beveiligd met reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.